Antonymer.nu logotyp

Antonymer till avböja

Antonymer till avböja

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till avböja:

Mer information om ordet avböja

Ordet avböja består av totalt 6 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet avböja i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 22 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 19 poäng.

Engelsk översättning av avböja

Den engelska översättningen av det svenska ordet avböja är decline, refuse.

Ordet avböjas popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet avböja sker det i snitt varje månad ungefär 70 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till avböja

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till avböja kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till avböja, eller vad som är motsatsen till själva ordet avböja. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller avböja. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till avböja, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till avböja, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till avböja.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är acceptera en antonym till avböja, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)