Antonymer.nu logotyp

Antonymer till samstämmighet

Antonymer till samstämmighet

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till samstämmighet:

Mer information om ordet samstämmighet

Ordet samstämmighet består av totalt 13 bokstäver, varav 9 bokstäver är konsonanter och 4 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet samstämmighet i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 25 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 25 poäng.

Engelsk översättning av samstämmighet

Den engelska översättningen av det svenska ordet samstämmighet är coherence.

Andra sätt att hitta antonymer till samstämmighet

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till samstämmighet kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till samstämmighet, eller vad som är motsatsen till själva ordet samstämmighet. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller samstämmighet. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till samstämmighet, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till samstämmighet, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till samstämmighet.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är samstämmighet en antonym till både osämja och tvist, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till samstämmighet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)