Antonymer.nu logotyp

Antonymer till alarmerande

Antonymer till alarmerande

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till alarmerande:

Mer information om ordet alarmerande

Ordet alarmerande består av totalt 11 bokstäver, varav 6 bokstäver är konsonanter och 5 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet alarmerande i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 13 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 14 poäng.

Engelsk översättning av alarmerande

Den engelska översättningen av det svenska ordet alarmerande är alarming, frightening.

Ordet alarmerandes popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet alarmerande sker det i snitt varje månad ungefär 140 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till alarmerande

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till alarmerande kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till alarmerande, eller vad som är motsatsen till själva ordet alarmerande. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller alarmerande. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till alarmerande, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till alarmerande, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till alarmerande.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är alarmerande en antonym till både dämpande och lugnande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till alarmerande.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)