Antonymer.nu logotyp

Antonymer till ärlig

Antonymer till ärlig

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till ärlig:

Mer information om ordet ärlig

Ordet ärlig består av totalt 5 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet ärlig i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 9 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 10 poäng.

Engelsk översättning av ärlig

Den engelska översättningen av det svenska ordet ärlig är annual, yearly.

Ordet ärligs popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet ärlig sker det i snitt varje månad ungefär 1000 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till ärlig

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till ärlig kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till ärlig, eller vad som är motsatsen till själva ordet ärlig. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller ärlig. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till ärlig, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till ärlig, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till ärlig.

Närmeord till ärlig

Ord som innehåller eller liknar ärlig: allvarlig, konstnärlig, oärlig, ofarlig


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är korrumperad en antonym till ärlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)