Antonymer.nu logotyp

Antonymer till avräkning

Antonymer till avräkning

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till avräkning:

Mer information om ordet avräkning

Ordet avräkning består av totalt 9 bokstäver, varav 6 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet avräkning i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 18 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 17 poäng.

Andra sätt att hitta antonymer till avräkning

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till avräkning kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till avräkning, eller vad som är motsatsen till själva ordet avräkning. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller avräkning. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till avräkning, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till avräkning, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till avräkning.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är avräkning en antonym till både tillägg och tillökning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till avräkning.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)