Antonymer.nu logotyp

Antonymer till dåligt

Antonymer till dåligt

Vi kunde hitta totalt fyra antonymer (motsatsord) till dåligt:

Mer information om ordet dåligt

Ordet dåligt består av totalt 6 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet dåligt i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 10 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 11 poäng.

Engelsk översättning av dåligt

Den engelska översättningen av det svenska ordet dåligt är poorly.

Andra sätt att hitta antonymer till dåligt

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till dåligt kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till dåligt, eller vad som är motsatsen till själva ordet dåligt. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller dåligt. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till dåligt, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till dåligt, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till dåligt.

Närmeord till dåligt

Ord som innehåller eller liknar dåligt: dålig, dålighet


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är dåligt en antonym till både bra och fint, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till dåligt.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)