Antonymer.nu logotyp

Antonymer till finkänsla

Antonymer till finkänsla

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till finkänsla:

Mer information om ordet finkänsla

Ordet finkänsla består av totalt 9 bokstäver, varav 6 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet finkänsla i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 17 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 17 poäng.

Engelsk översättning av finkänsla

Den engelska översättningen av det svenska ordet finkänsla är delicate touch, empathy, sympathy, touch.

Andra sätt att hitta antonymer till finkänsla

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till finkänsla kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till finkänsla, eller vad som är motsatsen till själva ordet finkänsla. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller finkänsla. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till finkänsla, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till finkänsla, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till finkänsla.

Närmeord till finkänsla

Ord som innehåller eller liknar finkänsla: finkänslig, finkänslighet


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är indiskretion en antonym till finkänsla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)