Antonymer.nu logotyp

Antonymer till förståelig

Antonymer till förståelig

Vi kunde hitta totalt tre antonymer (motsatsord) till förståelig:

Mer information om ordet förståelig

Ordet förståelig består av totalt 10 bokstäver, varav 6 bokstäver är konsonanter och 4 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet förståelig i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 20 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 20 poäng.

Engelsk översättning av förståelig

Den engelska översättningen av det svenska ordet förståelig är understandable.

Andra sätt att hitta antonymer till förståelig

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till förståelig kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till förståelig, eller vad som är motsatsen till själva ordet förståelig. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller förståelig. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till förståelig, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till förståelig, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till förståelig.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är förståelig en antonym till både obegriplig och ofattbar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till förståelig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)