Antonymer.nu logotyp

Antonymer till lovorda

Antonymer till lovorda

Vi kunde hitta totalt fyra antonymer (motsatsord) till lovorda:

Mer information om ordet lovorda

Ordet lovorda består av totalt 7 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet lovorda i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 12 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 12 poäng.

Engelsk översättning av lovorda

Den engelska översättningen av det svenska ordet lovorda är praise, extol.

Andra sätt att hitta antonymer till lovorda

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till lovorda kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till lovorda, eller vad som är motsatsen till själva ordet lovorda. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller lovorda. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till lovorda, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till lovorda, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till lovorda.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är lovorda en antonym till både anmärka på och klandra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till lovorda.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)