Antonymer.nu logotyp

Antonymer till oavsiktligt

Antonymer till oavsiktligt

Vi kunde hitta totalt åtta antonymer (motsatsord) till oavsiktligt:

Mer information om ordet oavsiktligt

Ordet oavsiktligt består av totalt 11 bokstäver, varav 7 bokstäver är konsonanter och 4 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet oavsiktligt i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 18 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 18 poäng.

Engelsk översättning av oavsiktligt

Den engelska översättningen av det svenska ordet oavsiktligt är unintentionally.

Andra sätt att hitta antonymer till oavsiktligt

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till oavsiktligt kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till oavsiktligt, eller vad som är motsatsen till själva ordet oavsiktligt. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller oavsiktligt. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till oavsiktligt, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till oavsiktligt, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till oavsiktligt.

Närmeord till oavsiktligt

Ord som innehåller eller liknar oavsiktligt: oavsiktlig


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är oavsiktligt en antonym till både avsiktligt och betänksamt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till oavsiktligt.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)