Antonymer.nu logotyp

Antonymer till tillförlitlig

Antonymer till tillförlitlig

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till tillförlitlig:

Mer information om ordet tillförlitlig

Ordet tillförlitlig består av totalt 13 bokstäver, varav 9 bokstäver är konsonanter och 4 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet tillförlitlig i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 20 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 23 poäng.

Engelsk översättning av tillförlitlig

Den engelska översättningen av det svenska ordet tillförlitlig är reliable, credible, trustworthy, dependable.

Ordet tillförlitligs popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet tillförlitlig sker det i snitt varje månad ungefär 260 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till tillförlitlig

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till tillförlitlig kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till tillförlitlig, eller vad som är motsatsen till själva ordet tillförlitlig. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller tillförlitlig. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till tillförlitlig, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till tillförlitlig, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till tillförlitlig.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är tillförlitlig en antonym till både inexakt och otillförlitlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till tillförlitlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)