Antonymer.nu logotyp

Antonymer till aggressivitet

Antonymer till aggressivitet

Vi kunde hitta totalt tre antonymer (motsatsord) till aggressivitet:

Mer information om ordet aggressivitet

Ordet aggressivitet består av totalt 13 bokstäver, varav 8 bokstäver är konsonanter och 5 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet aggressivitet i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 18 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 17 poäng.

Engelsk översättning av aggressivitet

Den engelska översättningen av det svenska ordet aggressivitet är aggression, aggressiveness, belligerence, truculence.

Ordet aggressivitets popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet aggressivitet sker det i snitt varje månad ungefär 590 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till aggressivitet

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till aggressivitet kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till aggressivitet, eller vad som är motsatsen till själva ordet aggressivitet. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller aggressivitet. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till aggressivitet, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till aggressivitet, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till aggressivitet.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är aggressivitet en antonym till både kärleksfullhet och lugn, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till aggressivitet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)