Antonymer.nu logotyp

Antonymer till lugn

Antonymer till lugn

Vi kunde hitta totalt tolv antonymer (motsatsord) till lugn:

Mer information om ordet lugn

Ordet lugn består av totalt 4 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 1 bokstav är en vokal. Om man skulle spela ut ordet lugn i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 7 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 9 poäng.

Engelsk översättning av lugn

Den engelska översättningen av det svenska ordet lugn är composure.

Ordet lugns popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet lugn sker det i snitt varje månad ungefär 5400 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till lugn

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till lugn kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till lugn, eller vad som är motsatsen till själva ordet lugn. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller lugn. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till lugn, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till lugn, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till lugn.

Närmeord till lugn

Ord som innehåller eller liknar lugn: lugn och ro, lugna, lugnande, lugnt, lugnt och vackert


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är lugn en antonym till både abrupt och aggressiv, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till lugn.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)