Antonymer.nu logotyp

Antonymer till betänka

Antonymer till betänka

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till betänka:

Mer information om ordet betänka

Ordet betänka består av totalt 7 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet betänka i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 15 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 14 poäng.

Engelsk översättning av betänka

Den engelska översättningen av det svenska ordet betänka är consider, bear in mind.

Andra sätt att hitta antonymer till betänka

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till betänka kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till betänka, eller vad som är motsatsen till själva ordet betänka. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller betänka. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till betänka, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till betänka, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till betänka.

Närmeord till betänka

Ord som innehåller eller liknar betänka: betänksamt, obetänksamhet


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är betänka en antonym till både slå ur hågen och sluta tänka på, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till betänka.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)