Antonymer.nu logotyp

Antonymer till tänka

Antonymer till tänka

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till tänka:

Mer information om ordet tänka

Ordet tänka består av totalt 5 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet tänka i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 10 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 10 poäng.

Engelsk översättning av tänka

Den engelska översättningen av det svenska ordet tänka är fill [with petrol].

Ordet tänkas popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet tänka sker det i snitt varje månad ungefär 4400 antal sökningar. Den sökfras som sökmängden matchar mot är tanka

Andra sätt att hitta antonymer till tänka

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till tänka kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till tänka, eller vad som är motsatsen till själva ordet tänka. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller tänka. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till tänka, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till tänka, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till tänka.

Närmeord till tänka

Ord som innehåller eller liknar tänka: betänka, betänksamt, eftertänksamhet, misstanke, obetänksamhet, omtänksam, omtänksamhet, otänkbar


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är tänka en antonym till både slå ur hågen och sluta tänka på, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)