Antonymer.nu logotyp

Antonymer till fästa

Antonymer till fästa

Vi kunde hitta totalt sex antonymer (motsatsord) till fästa:

Mer information om ordet fästa

Ordet fästa består av totalt 5 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet fästa i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 11 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 10 poäng.

Engelsk översättning av fästa

Den engelska översättningen av det svenska ordet fästa är fast.

Ordet fästas popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet fästa sker det i snitt varje månad ungefär 3600 antal sökningar. Den sökfras som sökmängden matchar mot är fasta

Andra sätt att hitta antonymer till fästa

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till fästa kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till fästa, eller vad som är motsatsen till själva ordet fästa. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller fästa. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till fästa, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till fästa, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till fästa.

Närmeord till fästa

Ord som innehåller eller liknar fästa: fast, faster, fastställd, lagfästa, principfast


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är fästa en antonym till både avskilja och avsöndra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)