Antonymer.nu logotyp

Antonymer till homogenitet

Antonymer till homogenitet

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till homogenitet:

Mer information om ordet homogenitet

Ordet homogenitet består av totalt 11 bokstäver, varav 6 bokstäver är konsonanter och 5 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet homogenitet i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 18 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 18 poäng.

Ordet homogenitets popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet homogenitet sker det i snitt varje månad ungefär 170 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till homogenitet

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till homogenitet kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till homogenitet, eller vad som är motsatsen till själva ordet homogenitet. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller homogenitet. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till homogenitet, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till homogenitet, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till homogenitet.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är pluralism en antonym till homogenitet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)