Antonymer.nu logotyp

Antonymer till kontradiktion

Antonymer till kontradiktion

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till kontradiktion:

Mer information om ordet kontradiktion

Ordet kontradiktion består av totalt 13 bokstäver, varav 8 bokstäver är konsonanter och 5 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet kontradiktion i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 19 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 19 poäng.

Ordet kontradiktions popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet kontradiktion sker det i snitt varje månad ungefär 110 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till kontradiktion

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till kontradiktion kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till kontradiktion, eller vad som är motsatsen till själva ordet kontradiktion. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller kontradiktion. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till kontradiktion, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till kontradiktion, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till kontradiktion.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är kontradiktion en antonym till både följdriktighet och logik, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till kontradiktion.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)