Antonymer.nu logotyp

Antonymer till långt

Antonymer till långt

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till långt:

Mer information om ordet långt

Ordet långt består av totalt 5 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 1 bokstav är en vokal. Om man skulle spela ut ordet långt i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 9 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 10 poäng.

Engelsk översättning av långt

Den engelska översättningen av det svenska ordet långt är far.

Ordet långts popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet långt sker det i snitt varje månad ungefär 140 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till långt

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till långt kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till långt, eller vad som är motsatsen till själva ordet långt. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller långt. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till långt, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till långt, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till långt.

Närmeord till långt

Ord som innehåller eller liknar långt: förlänga, lång, långsamt tempo, längsgående, långsiktig, långtråkig, långvarig, olika långt, på längden


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är långt en antonym till både grund och ytlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till långt.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)