Antonymer.nu logotyp

Antonymer till lycklig

Antonymer till lycklig

Vi kunde hitta totalt elva antonymer (motsatsord) till lycklig:

Mer information om ordet lycklig

Ordet lycklig består av totalt 7 bokstäver, varav 5 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet lycklig i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 24 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 25 poäng.

Engelsk översättning av lycklig

Den engelska översättningen av det svenska ordet lycklig är (även "som får positiva följder") happy.

Ordet lyckligs popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet lycklig sker det i snitt varje månad ungefär 1000 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till lycklig

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till lycklig kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till lycklig, eller vad som är motsatsen till själva ordet lycklig. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller lycklig. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till lycklig, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till lycklig, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till lycklig.

Närmeord till lycklig

Ord som innehåller eller liknar lycklig: lyckligtvis, olyckligtvis


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är lycklig en antonym till både indignerad och långtråkig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till lycklig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)