Antonymer.nu logotyp

Antonymer till trist

Antonymer till trist

Vi kunde hitta totalt elva antonymer (motsatsord) till trist:

Mer information om ordet trist

Ordet trist består av totalt 5 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 1 bokstav är en vokal. Om man skulle spela ut ordet trist i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 5 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 5 poäng.

Engelsk översättning av trist

Den engelska översättningen av det svenska ordet trist är dismal, dreary.

Ordet trists popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet trist sker det i snitt varje månad ungefär 1000 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till trist

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till trist kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till trist, eller vad som är motsatsen till själva ordet trist. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller trist. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till trist, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till trist, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till trist.

Närmeord till trist

Ord som innehåller eller liknar trist: assymetrisk, symmetrisk


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är trist en antonym till både glad och glad och oförskräckt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till trist.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)