Antonymer.nu logotyp

Antonymer till makt

Antonymer till makt

Vi kunde hitta totalt fyra antonymer (motsatsord) till makt:

Mer information om ordet makt

Ordet makt består av totalt 4 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 1 bokstav är en vokal. Om man skulle spela ut ordet makt i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 8 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 8 poäng.

Engelsk översättning av makt

Den engelska översättningen av det svenska ordet makt är nation, state.

Ordet makts popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet makt sker det i snitt varje månad ungefär 1300 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till makt

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till makt kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till makt, eller vad som är motsatsen till själva ordet makt. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller makt. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till makt, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till makt, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till makt.

Närmeord till makt

Ord som innehåller eller liknar makt: skälmaktig, utomäktenskaplig


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är makt en antonym till både bristande förmåga och maktlöshet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till makt.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)