Antonymer.nu logotyp

Antonymer till oförmåga

Antonymer till oförmåga

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till oförmåga:

Mer information om ordet oförmåga

Ordet oförmåga består av totalt 8 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 4 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet oförmåga i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 21 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 20 poäng.

Engelsk översättning av oförmåga

Den engelska översättningen av det svenska ordet oförmåga är inability.

Andra sätt att hitta antonymer till oförmåga

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till oförmåga kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till oförmåga, eller vad som är motsatsen till själva ordet oförmåga. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller oförmåga. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till oförmåga, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till oförmåga, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till oförmåga.

Närmeord till oförmåga

Ord som innehåller eller liknar oförmåga: oförmånlig


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är oförmåga en antonym till både förmåga och makt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till oförmåga.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)