Antonymer.nu logotyp

Antonymer till mjuk

Antonymer till mjuk

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till mjuk:

Mer information om ordet mjuk

Ordet mjuk består av totalt 4 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 1 bokstav är en vokal. Om man skulle spela ut ordet mjuk i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 17 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 17 poäng.

Engelsk översättning av mjuk

Den engelska översättningen av det svenska ordet mjuk är (bildligt "behaglig, angenäm")) soft.

Ordet mjuks popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet mjuk sker det i snitt varje månad ungefär 720 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till mjuk

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till mjuk kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till mjuk, eller vad som är motsatsen till själva ordet mjuk. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller mjuk. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till mjuk, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till mjuk, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till mjuk.

Närmeord till mjuk

Ord som innehåller eller liknar mjuk: mjukhet, ödmjuk


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är allvarlig en antonym till mjuk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)