Antonymer.nu logotyp

Antonymer till ordentlig

Antonymer till ordentlig

Vi kunde hitta totalt tre antonymer (motsatsord) till ordentlig:

Mer information om ordet ordentlig

Ordet ordentlig består av totalt 9 bokstäver, varav 6 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet ordentlig i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 11 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 12 poäng.

Engelsk översättning av ordentlig

Den engelska översättningen av det svenska ordet ordentlig är (om person; även allmänt förstärkande "rejäl") orderly.

Ordet ordentligs popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet ordentlig sker det i snitt varje månad ungefär 480 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till ordentlig

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till ordentlig kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till ordentlig, eller vad som är motsatsen till själva ordet ordentlig. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller ordentlig. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till ordentlig, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till ordentlig, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till ordentlig.

Närmeord till ordentlig

Ord som innehåller eller liknar ordentlig: oordentlig


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är ordentlig en antonym till både ouppmärksam och slarvig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till ordentlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)