Antonymer.nu logotyp

Antonymer till samförstånd

Antonymer till samförstånd

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till samförstånd:

Mer information om ordet samförstånd

Ordet samförstånd består av totalt 11 bokstäver, varav 8 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet samförstånd i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 22 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 21 poäng.

Engelsk översättning av samförstånd

Den engelska översättningen av det svenska ordet samförstånd är [mutual] understanding, agreement.

Ordet samförstånds popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet samförstånd sker det i snitt varje månad ungefär 320 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till samförstånd

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till samförstånd kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till samförstånd, eller vad som är motsatsen till själva ordet samförstånd. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller samförstånd. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till samförstånd, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till samförstånd, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till samförstånd.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är kontrovers en antonym till samförstånd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)