Antonymer.nu logotyp

Antonymer till otålig

Antonymer till otålig

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till otålig:

Mer information om ordet otålig

Ordet otålig består av totalt 6 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet otålig i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 11 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 12 poäng.

Engelsk översättning av otålig

Den engelska översättningen av det svenska ordet otålig är impatient.

Ordet otåligs popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet otålig sker det i snitt varje månad ungefär 590 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till otålig

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till otålig kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till otålig, eller vad som är motsatsen till själva ordet otålig. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller otålig. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till otålig, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till otålig, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till otålig.

Närmeord till otålig

Ord som innehåller eller liknar otålig: otålighet


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är tålmodig en antonym till otålig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)