Antonymer.nu logotyp

Antonymer till självisk

Antonymer till självisk

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till självisk:

Mer information om ordet självisk

Ordet självisk består av totalt 8 bokstäver, varav 6 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet självisk i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 23 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 22 poäng.

Engelsk översättning av självisk

Den engelska översättningen av det svenska ordet självisk är egoistic, selfish.

Ordet självisks popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet självisk sker det i snitt varje månad ungefär 320 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till självisk

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till självisk kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till självisk, eller vad som är motsatsen till själva ordet självisk. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller självisk. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till självisk, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till självisk, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till självisk.

Närmeord till självisk

Ord som innehåller eller liknar självisk: osjälviskhet, själviska, själviskhet


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är självisk en antonym till både altruistisk och osjälvisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)