Antonymer.nu logotyp

Antonymer till själv

Antonymer till själv

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till själv:

Mer information om ordet själv

Ordet själv består av totalt 5 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 1 bokstav är en vokal. Om man skulle spela ut ordet själv i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 18 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 17 poäng.

Engelsk översättning av själv

Den engelska översättningen av det svenska ordet själv är ourselves, themselves, yourselves, itself, oneself, himself, herself.

Ordet självs popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet själv sker det i snitt varje månad ungefär 1300 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till själv

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till själv kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till själv, eller vad som är motsatsen till själva ordet själv. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller själv. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till själv, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till själv, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till själv.

Närmeord till själv

Ord som innehåller eller liknar själv: osjälvisk, osjälviskhet, själva, självisk, själviska, själviskhet, vara sig själv


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är potentiell en antonym till själv, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till själv.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)