Antonymer.nu logotyp

Antonymer till skydda

Antonymer till skydda

Vi kunde hitta totalt fem antonymer (motsatsord) till skydda:

Mer information om ordet skydda

Ordet skydda består av totalt 6 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet skydda i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 15 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 14 poäng.

Engelsk översättning av skydda

Den engelska översättningen av det svenska ordet skydda är (även "vara skydd för") preserve, protect, cover, secure, shelter, defend.

Ordet skyddas popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet skydda sker det i snitt varje månad ungefär 880 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till skydda

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till skydda kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till skydda, eller vad som är motsatsen till själva ordet skydda. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller skydda. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till skydda, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till skydda, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till skydda.

Närmeord till skydda

Ord som innehåller eller liknar skydda: beskydda


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är skydda en antonym till både angripa och ansätta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till skydda.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)