Antonymer.nu logotyp

Antonymer till trotsig

Antonymer till trotsig

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till trotsig:

Mer information om ordet trotsig

Ordet trotsig består av totalt 7 bokstäver, varav 5 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet trotsig i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 9 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 9 poäng.

Engelsk översättning av trotsig

Den engelska översättningen av det svenska ordet trotsig är refractory, defiant.

Ordet trotsigs popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet trotsig sker det i snitt varje månad ungefär 590 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till trotsig

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till trotsig kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till trotsig, eller vad som är motsatsen till själva ordet trotsig. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller trotsig. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till trotsig, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till trotsig, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till trotsig.

Närmeord till trotsig

Ord som innehåller eller liknar trotsig: trots, trots detta


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är trotsig en antonym till både eftergiven och foglig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till trotsig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)