Antonymer.nu logotyp

Antonymer till passiva

Antonymer till passiva

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till passiva:

Mer information om ordet passiva

Ordet passiva består av totalt 7 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet passiva i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 12 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 12 poäng.

Andra sätt att hitta antonymer till passiva

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till passiva kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till passiva, eller vad som är motsatsen till själva ordet passiva. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller passiva. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till passiva, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till passiva, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till passiva.

Närmeord till passiva

Ord som innehåller eller liknar passiva: passiv, passivera, passivitet


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är aktiva en antonym till passiva, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)