Antonymer.nu logotyp

Antonymer till undanta

Antonymer till undanta

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till undanta:

Mer information om ordet undanta

Ordet undanta består av totalt 7 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet undanta i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 9 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 10 poäng.

Engelsk översättning av undanta

Den engelska översättningen av det svenska ordet undanta är exempt, except.

Andra sätt att hitta antonymer till undanta

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till undanta kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till undanta, eller vad som är motsatsen till själva ordet undanta. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller undanta. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till undanta, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till undanta, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till undanta.

Närmeord till undanta

Ord som innehåller eller liknar undanta: redundant


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är undanta en antonym till både inkludera och släppa in, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till undanta.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)