Antonymer.nu logotyp

Antonymer till oberörd

Antonymer till oberörd

Vi kunde hitta totalt fem antonymer (motsatsord) till oberörd:

Mer information om ordet oberörd

Ordet oberörd består av totalt 7 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet oberörd i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 14 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 13 poäng.

Engelsk översättning av oberörd

Den engelska översättningen av det svenska ordet oberörd är unmoved.

Andra sätt att hitta antonymer till oberörd

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till oberörd kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till oberörd, eller vad som är motsatsen till själva ordet oberörd. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller oberörd. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till oberörd, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till oberörd, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till oberörd.

Närmeord till oberörd

Ord som innehåller eller liknar oberörd: oberoende av viljan


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är oberörd en antonym till både affekterad och chockad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till oberörd.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)