Antonymer.nu logotyp

Antonymer till aktiva

Antonymer till aktiva

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till aktiva:

Mer information om ordet aktiva

Ordet aktiva består av totalt 6 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet aktiva i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 11 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 10 poäng.

Engelsk översättning av aktiva

Den engelska översättningen av det svenska ordet aktiva är active.

Andra sätt att hitta antonymer till aktiva

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till aktiva kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till aktiva, eller vad som är motsatsen till själva ordet aktiva. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller aktiva. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till aktiva, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till aktiva, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till aktiva.

Närmeord till aktiva

Ord som innehåller eller liknar aktiva: aktiv, aktivera, aktivitet, avaktivera, deaktivera, icke-aktiv, inaktiv


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är aktiva en antonym till både oengagerade och passiva, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till aktiva.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)