Antonymer.nu logotyp

Antonymer till avgång

Antonymer till avgång

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till avgång:

Mer information om ordet avgång

Ordet avgång består av totalt 6 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet avgång i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 14 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 13 poäng.

Engelsk översättning av avgång

Den engelska översättningen av det svenska ordet avgång är departure.

Ordet avgångs popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet avgång sker det i snitt varje månad ungefär 320 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till avgång

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till avgång kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till avgång, eller vad som är motsatsen till själva ordet avgång. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller avgång. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till avgång, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till avgång, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till avgång.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är ankomst en antonym till avgång, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)