Antonymer.nu logotyp

Antonymer till grym

Antonymer till grym

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till grym:

Mer information om ordet grym

Ordet grym består av totalt 4 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 1 bokstav är en vokal. Om man skulle spela ut ordet grym i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 14 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 13 poäng.

Engelsk översättning av grym

Den engelska översättningen av det svenska ordet grym är (även "som får svåra konsekvenser") cruel.

Ordet gryms popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet grym sker det i snitt varje månad ungefär 1600 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till grym

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till grym kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till grym, eller vad som är motsatsen till själva ordet grym. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller grym. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till grym, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till grym, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till grym.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är grym en antonym till både dålig och värdelös, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till grym.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)