Antonymer.nu logotyp

Antonymer till bestämd

Antonymer till bestämd

Vi kunde hitta totalt fjorton antonymer (motsatsord) till bestämd:

Mer information om ordet bestämd

Ordet bestämd består av totalt 7 bokstäver, varav 5 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet bestämd i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 15 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 14 poäng.

Engelsk översättning av bestämd

Den engelska översättningen av det svenska ordet bestämd är fixed, settled, definite.

Ordet bestämds popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet bestämd sker det i snitt varje månad ungefär 1000 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till bestämd

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till bestämd kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till bestämd, eller vad som är motsatsen till själva ordet bestämd. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller bestämd. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till bestämd, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till bestämd, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till bestämd.

Närmeord till bestämd

Ord som innehåller eller liknar bestämd: avbeställa, bestående, beständig


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är bestämd en antonym till både dunkel och inte klar eller synlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till bestämd.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)