Antonymer.nu logotyp

Antonymer till förvärra

Antonymer till förvärra

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till förvärra:

Mer information om ordet förvärra

Ordet förvärra består av totalt 8 bokstäver, varav 5 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet förvärra i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 20 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 18 poäng.

Engelsk översättning av förvärra

Den engelska översättningen av det svenska ordet förvärra är make worse, aggravate.

Andra sätt att hitta antonymer till förvärra

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till förvärra kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till förvärra, eller vad som är motsatsen till själva ordet förvärra. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller förvärra. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till förvärra, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till förvärra, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till förvärra.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är förvärra en antonym till både bättra på och förbättra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till förvärra.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)