Antonymer.nu logotyp

Antonymer till glad

Antonymer till glad

Vi kunde hitta totalt sexton antonymer (motsatsord) till glad:

Mer information om ordet glad

Ordet glad består av totalt 4 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 1 bokstav är en vokal. Om man skulle spela ut ordet glad i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 5 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 6 poäng.

Engelsk översättning av glad

Den engelska översättningen av det svenska ordet glad är happy, fond, gay.

Ordet glads popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet glad sker det i snitt varje månad ungefär 6600 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till glad

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till glad kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till glad, eller vad som är motsatsen till själva ordet glad. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller glad. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till glad, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till glad, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till glad.

Närmeord till glad

Ord som innehåller eller liknar glad: glad och oförskräckt, glädje, glädjespridare, glädjestrålande, otyglad


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är glad en antonym till både allvarlig och allvarsam, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till glad.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)