Antonymer.nu logotyp

Antonymer till värdelös

Antonymer till värdelös

Vi kunde hitta totalt femton antonymer (motsatsord) till värdelös:

Mer information om ordet värdelös

Ordet värdelös består av totalt 8 bokstäver, varav 5 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet värdelös i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 17 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 17 poäng.

Engelsk översättning av värdelös

Den engelska översättningen av det svenska ordet värdelös är worthless.

Ordet värdelöss popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet värdelös sker det i snitt varje månad ungefär 1300 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till värdelös

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till värdelös kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till värdelös, eller vad som är motsatsen till själva ordet värdelös. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller värdelös. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till värdelös, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till värdelös, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till värdelös.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är värdelös en antonym till både användbar och bra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till värdelös.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)