Antonymer.nu logotyp

Antonymer till harmoni

Antonymer till harmoni

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till harmoni:

Mer information om ordet harmoni

Ordet harmoni består av totalt 7 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet harmoni i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 12 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 12 poäng.

Engelsk översättning av harmoni

Den engelska översättningen av det svenska ordet harmoni är (även samklang av andra sinnesintryck; allmänt "överensstämmelse") harmony.

Ordet harmonis popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet harmoni sker det i snitt varje månad ungefär 1900 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till harmoni

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till harmoni kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till harmoni, eller vad som är motsatsen till själva ordet harmoni. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller harmoni. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till harmoni, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till harmoni, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till harmoni.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är harmoni en antonym till både inte stämma överens och vara olika, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till harmoni.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)