Antonymer.nu logotyp

Antonymer till inaktuell

Antonymer till inaktuell

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till inaktuell:

Mer information om ordet inaktuell

Ordet inaktuell består av totalt 9 bokstäver, varav 5 bokstäver är konsonanter och 4 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet inaktuell i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 13 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 16 poäng.

Engelsk översättning av inaktuell

Den engelska översättningen av det svenska ordet inaktuell är out of date.

Ordet inaktuells popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet inaktuell sker det i snitt varje månad ungefär 50 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till inaktuell

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till inaktuell kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till inaktuell, eller vad som är motsatsen till själva ordet inaktuell. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller inaktuell. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till inaktuell, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till inaktuell, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till inaktuell.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är aktuell en antonym till inaktuell, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)