Antonymer.nu logotyp

Antonymer till indisponerad

Antonymer till indisponerad

Vi kunde hitta totalt fyra antonymer (motsatsord) till indisponerad:

Mer information om ordet indisponerad

Ordet indisponerad består av totalt 12 bokstäver, varav 7 bokstäver är konsonanter och 5 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet indisponerad i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 15 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 16 poäng.

Engelsk översättning av indisponerad

Den engelska översättningen av det svenska ordet indisponerad är indisposed, out of sorts.

Andra sätt att hitta antonymer till indisponerad

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till indisponerad kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till indisponerad, eller vad som är motsatsen till själva ordet indisponerad. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller indisponerad. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till indisponerad, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till indisponerad, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till indisponerad.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är indisponerad en antonym till både frisk och hågad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till indisponerad.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)