Antonymer.nu logotyp

Antonymer till villig

Antonymer till villig

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till villig:

Mer information om ordet villig

Ordet villig består av totalt 6 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet villig i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 10 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 11 poäng.

Engelsk översättning av villig

Den engelska översättningen av det svenska ordet villig är willing.

Andra sätt att hitta antonymer till villig

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till villig kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till villig, eller vad som är motsatsen till själva ordet villig. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller villig. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till villig, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till villig, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till villig.

Närmeord till villig

Ord som innehåller eller liknar villig: frivilligt celibat, ofrivilligt celibat, ovillig, välvillig, välvillighet


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är indisponerad en antonym till villig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)