Antonymer.nu logotyp

Antonymer till katod

Antonymer till katod

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till katod:

Mer information om ordet katod

Ordet katod består av totalt 5 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet katod i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 8 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 8 poäng.

Engelsk översättning av katod

Den engelska översättningen av det svenska ordet katod är cathode, catode.

Ordet katods popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet katod sker det i snitt varje månad ungefär 590 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till katod

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till katod kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till katod, eller vad som är motsatsen till själva ordet katod. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller katod. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till katod, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till katod, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till katod.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är anod en antonym till katod, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till katod.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)