Antonymer.nu logotyp

Antonymer till otillräcklig

Antonymer till otillräcklig

Vi kunde hitta totalt tolv antonymer (motsatsord) till otillräcklig:

Mer information om ordet otillräcklig

Ordet otillräcklig består av totalt 12 bokstäver, varav 8 bokstäver är konsonanter och 4 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet otillräcklig i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 26 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 29 poäng.

Engelsk översättning av otillräcklig

Den engelska översättningen av det svenska ordet otillräcklig är insufficient, inadequate.

Ordet otillräckligs popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet otillräcklig sker det i snitt varje månad ungefär 260 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till otillräcklig

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till otillräcklig kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till otillräcklig, eller vad som är motsatsen till själva ordet otillräcklig. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller otillräcklig. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till otillräcklig, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till otillräcklig, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till otillräcklig.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är otillräcklig en antonym till både adekvat och dålig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till otillräcklig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)