Antonymer.nu logotyp

Antonymer till tillräcklig

Antonymer till tillräcklig

Vi kunde hitta totalt sexton antonymer (motsatsord) till tillräcklig:

Mer information om ordet tillräcklig

Ordet tillräcklig består av totalt 11 bokstäver, varav 8 bokstäver är konsonanter och 3 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet tillräcklig i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 24 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 27 poäng.

Engelsk översättning av tillräcklig

Den engelska översättningen av det svenska ordet tillräcklig är (som adverb även "nog") sufficient.

Andra sätt att hitta antonymer till tillräcklig

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till tillräcklig kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till tillräcklig, eller vad som är motsatsen till själva ordet tillräcklig. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller tillräcklig. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till tillräcklig, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till tillräcklig, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till tillräcklig.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är tillräcklig en antonym till både begränsad och bristande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till tillräcklig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)