Antonymer.nu logotyp

Antonymer till sjuk

Antonymer till sjuk

Vi kunde hitta totalt två antonymer (motsatsord) till sjuk:

Mer information om ordet sjuk

Ordet sjuk består av totalt 4 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 1 bokstav är en vokal. Om man skulle spela ut ordet sjuk i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 15 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 15 poäng.

Engelsk översättning av sjuk

Den engelska översättningen av det svenska ordet sjuk är having a propensity to, given to.

Ordet sjuks popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet sjuk sker det i snitt varje månad ungefär 2900 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till sjuk

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till sjuk kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till sjuk, eller vad som är motsatsen till själva ordet sjuk. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller sjuk. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till sjuk, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till sjuk, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till sjuk.

Närmeord till sjuk

Ord som innehåller eller liknar sjuk: sinnessjuk, sjukdom, sprida sjukdom


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är sjuk en antonym till både bra och frisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till sjuk.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)