Antonymer.nu logotyp

Antonymer till dag

Antonymer till dag

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till dag:

Mer information om ordet dag

Ordet dag består av totalt 3 bokstäver, varav 2 bokstäver är konsonanter och 1 bokstav är en vokal. Om man skulle spela ut ordet dag i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 4 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 4 poäng.

Engelsk översättning av dag

Den engelska översättningen av det svenska ordet dag är day.

Ordet dags popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet dag sker det i snitt varje månad ungefär 2900 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till dag

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till dag kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till dag, eller vad som är motsatsen till själva ordet dag. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller dag. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till dag, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till dag, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till dag.

Närmeord till dag

Ord som innehåller eller liknar dag: adagio, alldaglig, dagens rätt, goddag


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är natt en antonym till dag, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till dag.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)